olie olie buurt Micro

Zoals elke eigenaar van een detailhandel- of vetbedrijf kan beamen, hangt zijn eigen levensonderhoud namelijk af van hoe efficiënt uw Eenheid zijn gestelde doelen bereikt. De meting van “efficiency” kan een verscheidenheid van vormen aannemen, zoals het aantal verplaatste vetitems of het aantal verplaatste ponden per uur, maar de eenvoudigere doelstellingen om efficiency te vestigen zullen op snelheid of de capaciteit van de eenheid centreren om brandstof of hydraulische olie door de eenheid aan zijn bestemming op een zoals- vereist tijdschema te stromen.

Stel dat u een vetpomp van 30 pk hebt in plaats van uw oorspronkelijke eenheid van 12 pk. De inkomende en uitgaande druk is gelijk aan een MPH van 60 en de vetpomp verplaatst zich 100 voet per minuut bij 60 FR van stoom/ CFM debiet. Hoewel de vetpomp theoretisch 120 CFM/minuut zou kunnen pompen, kunt u dit wettelijk niet doen omdat de wettelijke limiet 50 CFM/minuut is. De efficiëntie wordt berekend door de werkelijk afgelegde weg (meters) van de startplaats naar de bestemming te vergelijken met de snelheid van het TL-gebruik/de pompen gedurende de gegeven tijd. Aangezien u begint bij een stationaire bron en 200 voet verplaatst, kan de compressor onmogelijk ADec herbruikbare olie pompen aangezien die olie reeds is gebruikt.

Dit gezegd zijnde, zal een vetpomp die ontworpen is om te functioneren in een circuit met een hoog toerental, bijvoorbeeld een aanduiding met een hoog aantal bedrijfsuren, het veel gemakkelijker hebben om een bepaalde hoeveelheid vet te gebruiken, aangezien hij in wezen de olie door het systeem “verschuift” terwijl hij meer vermogen vraagt maar minder energie verbruikt.

Het is gemakkelijk in te zien dat nieuwere technologieën, met name gekoelde oliepompen, niet alleen werden beïnvloed door het verlangen naar meer brandstofefficiëntie, maar ook in sterkere mate door de wettelijke beperkingen van de interstatelijke olie-industrie.

Pompen in hoogtoerige schroefwegen

Misschien wel het beste voorbeeld van een laag toerental hoge-uur oliepomp is de “power schroevendraaier” stijl gevonden op veel grote trekker en landbouwwerktuigen vrachtwagens. Deze types van pompen werden ontworpen om olie met zeer hoge snelheid te pompen in vergelijking met de snelheid van hun minipomp tegenhangers. De zeer hoge snelheid van een aantal van deze schroef Roads genereerde niet alleen een hogere startfrequentie, een hoger piekkoppel en een hogere piek koolwaterstofgehalte van het smeermiddel, maar ookettle olie die in staat waren om veel zwaardere belastingen te ondersteunen in vergelijking met op snelheid gebaseerde pompen.

Het verband tussen de werkingssnelheid, het maximumkoppel en de koolwaterstofniveaus van het smeermiddel toont aan waarom turboladers en een nauwgezette registratie en onderhoud zo belangrijk zijn voor de moderne periode van precisietransport.

 

 

Ongeacht het specifieke doel van een motor, of het nu gaat om lichte vrachtwagens, buurtritten of extreem multi-inzetbaar gebruik, de behoefte aan goede kwaliteit, frequentie van onderhoud en service is blijvend.

Hieronder volgt een lijst van aanbevolen oliesoorten, gerangschikt naar afnemend aanvaardbaar risico van slibontwikkeling:

Gebruik Turbo Versleten Onderdelen

Vanwege de potentiële kracht van een turbomotor is dit een sterk aanbevolen keuze.

grove Grims

grove randen en carrosseriedoekjes kunnen de smeeroliefilters verstoppen en de olie blootleggen, waardoor zowel de motor als de olie beschadigd worden. grove korrels kunnen ook water in het systeem brengen en schade veroorzaken.

Fijne Grims

Vanwege hun fijnere slijpcapaciteiten zijn semi-maatwerk slijpschijven de afgunst van velen. Dit kan echter ook een bron van potentiële slibontwikkeling zijn, indien de lagers/slijpschijven niet aan de eisen van de slijpcapaciteit voldoen.

ook al gebruikt u vloermatten, beknibbel niet op de kwaliteit van het interieur. Standaard vloermatten zijn een uitstekende keuze en zijn verkrijgbaar in vele standaardtoepassingen.